Gå til indhold
Undgå vabler til sommerens fester – 5 simple tips fra Compeed

Pressemeddelelse -

Undgå vabler til sommerens fester – 5 simple tips fra Compeed

Bryllup, studenterfest eller ferie i nye sko? Du har sikkert oplevet, at den ellers så skønne begivenhed er blevet forstyrret af ømme fødder. Med højsæsonen for sol, varme og vabler lige for døren, får du 5 simple tips fra Compeed, så du kan redde fødderne, festen og ferien!

Vabler kan være smertefulde og ødelægge den mest fornøjelige vandretur eller festmiddag. Vabler opstår oftere om sommeren, hvor varme dage med høj luftfugtighed får fødderne til at hæve og dermed skoene til at klemme lidt mere end normalt. Desuden sveder vi mere om sommeren. Hævede, svedige fødder og sko er en uheldig kombination, for det kan føre til friktion med vabler til følge. Compeed er ekspert i at forebygge, at friktionen og dermed vablen opstår, så du kan nyde sommeren uden ømme fødder.

Sådan opstår vablen

De fleste vabler opstår, når sko og strømper gnider imod huden. Herved beskadiges det øverste hudlag, som løsnes fra det underliggende væv, mens væske trænger ind i mellemrummet og danner en spændt boble – vablen er opstået. Selve udviklingen af vablen går hurtigt, mens det kan tage flere dage, før den er helet. Og brister vablen, kan såret blive inficeret med mere smerte og ubehag til følge.

I sommermånederne øges risikoen for vabler, når fødderne hæver. Det skyldes, at kroppen i sommervarmen forsøger et sænke hudens temperatur ved at øge blodgennemstrømningen og resultatet er hævede fødder og ben.

5 simple tips mod vabler

1. Hvis du overvejer nye sko, så tænk på, at varme fødder hæver og behøver mere plads i skoene. Pas på ikke at købe dem for små.

2. Tør hud er mere følsom over for irritation end sund og smidig hud. Det er derfor en god idé at give dine fødder en god omgang fodcreme om aftenen, inden du går i seng.

3. En tynd sommersål i skoene kan være med til at absorbere fugt og dermed mindske risikoen for vabler.

4. Gå gerne skoene til i nogle uger, inden festen/aktiviteten. Anvend eventuelt Compeed antivabelstift eller vabelplaster for at forebygge vabler.

5. Tag vabelplaster med, når du tager til fest, på ferie eller er aktiv og brug det, så snart du mærker ømhed eller du ser rødme på huden.Compeed vabelplaster kan fås i Matas, Helsam, helsekostbutikker, på apoteker og i dagligvarehandlen. Compeed vabelplaster findes i flere forskellige former og størrelser, både til din hæl, tå, siden af foden, under foden samt en speciel variant til høje hæle. Priser fra DKK 59,95.

For yderligere information se Compeeds hjemmeside eller kontakt:

Brand Manager, Pia Bastrup Poulsen
E-mail: pia.poulsen@midsona.dk
Telefon: 2032 3486

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Pia Poulsen

Pia Poulsen

Brand Manager Consumer Health