Gå til indhold
Madspildskoncept skal mætte 10.000 festivalgæster på Smukfest

Pressemeddelelse -

Madspildskoncept skal mætte 10.000 festivalgæster på Smukfest

Københavnske Food Studio åbner sammen med Urtekram madkonceptet WASTELAND på dette års Smukfest. Her kan sultne festivalgæster mæske sig i både økologisk morgenmad og to udgaver af en spaghetti bolognese udelukkende lavet på overskudsmad og økologiske basisvarer fra Urtekram. Ambitionen er, at WASTELAND skal mætte op mod 10.000 festivalgæster med mad lavet af råvarer, der alligevel skulle kasseres.

Når dette års udgave af Smukfest slår portene op i Bøgeskoven fra d. 3. – 7. august, kan hungrende festivalgæster stille sulten med god, grøn samvittighed. I madboden WASTELAND serveres der nemlig både morgenmad, frokost og aftensmad, der primært er produceret af råvarer, som på grund af enten snarlig udløbet holdbarhedsdato eller af kosmetiske årsager ellers var på vej i skraldespanden.

Bag WASTELAND står det københavnske madbureau Food Studio, der til dagligt tilbyder unikke madoplevelser, skræddersyede events og kokkedyster på hjemmebanen på Refshaleøen i København. Sammen med den økologiske madproducent Urtekram, der leverer størstedelen af overskudsmaden til WASTELAND, og arrangørerne hos Smukfest er håbet at sætte et tydeligt og mere klimabevidst aftryk på festivalens madscene.

Stifter af Food Studio, Jonas Andersen, fortæller:
”Med WASTELAND ønsker vi at sætte fokus på, at overskudsmad sagtens kan se både indbydende ud og smage fantastisk. Vi tilbyder et velsmagende, økologisk og hjemmelavet alternativ, som viser, at man godt kan blive mæt i kampen mod madspild. Vi håber, at vi med WASTELAND kan indbyde til samtaler om, hvor meget vi egentlig smider ud og kasserer – helt uden grund.”


Marian Lundholm, Marketing Manager Midsona/Urtekram, uddyber:
”Urtekram har som økologisk pioner altid haft holdninger og hjertesager. Siden 1972 har Urtekram gået forrest og drevet den økologiske bevægelse i Danmark, men også inspireret til at folk skal spise mere grønt og bæredygtig. Blandt andet gennem at prøve nye råvarer som bælgfrugter, linser, quinoa og fuldkorn. Vi glæder os til, at festivalgæsterne med ekstra god samvittighed kan nyde lækre retter i WASTELAND – fordi madspild, økologi og bæredygtighed går så fint hånd-i-hånd med gode smagsoplevelser i Bøgeskoven.”

WASTELAND var første gang med på Smukfest i 2019, hvor der blevet langet over 4000 wraps af overskudsmad over disken. I år er målet at mætte op mod 10.000 sultne gæster. Folkene hos Smukfest, der i længere tid har haft fokus på at bekæmpe madspild blandt andet gennem maddonationer via Fødevarebanken, er stolte over, at de i år redder endnu flere råvarer fra skraldespanden.

WASTELAND åbner d. 3. august 2022 og holder åbent hver dag fra 09.00 – 03.30. Boden er placeret i området ’Sherwood’.

Menu:

 • Klassisk Spaghetti Bolognese lavet på dansk økologisk oksekød og lækre overskuds grøntsager.
 • Vegetarisk "Bolognese" lavet på lækre overskuds grøntsager. Kan også bestilles i en vegansk udgave, hvor spaghetti er udskiftet med squash-pasta fra overskuds grøntsager.

Morgenmad:

 • Dansk drænet yoghurt med "do-it-yourself" toppings, bestående af:
  • Økologiske müslier
  • Økologisk honning
  • Økologiske tørrede bær
  • Bær kompot af overskuds-bær.

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation & PR
Urtekram 

For yderligere information, kontakt venligst:
Stine Albrechtsen // stine@have.dk // 30 24 14 00
Jonas Andersen // jonas@foodstudio.dk // 42 50 50 42
Marian Lundholm // marian.lundholm@midsona.dk // 61439673

Related links

Emner

Kategorier